Když už říkáme, že pravá čokoláda je pro nás zdravá, tak taky musíme ukázat, jak ji do sebe dostat ve formě, aby nám nejen chutnala, ale mohla nás i chránit.
Posledně jsme mluvily o antioxidačních vlastnostech tmavé čokolády. Tyto vlastnosti se ale ve spojení s kravským mlékem vytrácí – mléko blokuje, či snižuje vstřebatelnost důležitých složek v kakau, proto mléčná čokoláda je pro nás víceméně jen cukr a nevhodné oleje.
Tak to pojďme udělat jinak…lépe :-)
RAW – syrový čokoládový dezert.
Suroviny:
100g datlí
150g rozdrcených vlašských ořechů
50g kakaového prášku
50g kokosového oleje
2 polévkové lžíce medu
Příprava
Do mixéru dejte ořechy a datle, postupně přidávejte kakao, med a nakonec pomalu kokosový olej. Měly byste mít tuhou směs, kterou vložíte do mísy nebo malých misek a necháte v lednici minimálně 3 hodiny, či na hodinu v mrazáku.
Dobrou chuť, Zdenka.