Když už říkáme, že pravá čokoláda je pro nás zdravá, tak taky musíme ukázat, jak ji do sebe dostat ve formě, aby nám nejen chutnala, ale mohla nás i chránit.

Posledně jsme mluvily o antioxidačních vlastnostech tmavé čokolády. Tyto vlastnosti se ale ve spojení s kravským mlékem vytrácí – mléko blokuje, či snižuje vstřebatelnost důležitých složek v kakau, proto mléčná čokoláda je pro nás víceméně jen cukr a nevhodné oleje.

Tak to pojďme udělat jinak…lépe :-)

RAW – syrový čokoládový dezert.

 Suroviny:

100g datlí

150g rozdrcených vlašských ořechů

50g kakaového prášku

50g kokosového oleje

2 polévkové lžíce medu

Příprava

Do mixéru dejte ořechy a datle, postupně přidávejte kakao, med a nakonec pomalu kokosový olej. Měly byste mít tuhou směs, kterou vložíte do mísy nebo malých misek a necháte v lednici minimálně 3 hodiny, či na hodinu v mrazáku.

Dobrou chuť, Zdenka.

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This

MŮJ RITUÁL
odběr magazínu a novinek Pravájá

Souhlasím s odběrem zpráv, a tím potvrzuji, že jsem informován o následujícím:

1. Vaše emailová adresa bude použita pro rozesílání obchodních zpráv vztahujících se výlučně k produktům a službám značky PRAVÁJÁ (Optimalvit s.r.o.) a nekomerčním zajímavostem z oblasti péče o zdraví a krásu, které publikujeme na blogu, FB a I značky PRAVÁJÁ.

2. Vaše osobní údaje budou spravovány pouze námi a našimi partnery (IT specialisti), kteří spravují naše počítačové systémy a emailové platformy jako je Mailchimp.com v minimálně nutném rozsahu.

3. Máte právo odběr novinek kdykoliv zrušit, a to běžným způsobem kliknutím na odkaz „zrušení odběru“ na konci každé zprávy, kterou vám zašleme.

4. Vaše osobní data budeme spravovat pouze do té doby, nežli souhlas zrušíte, nebo dokud neuplyne doba určená zákonem.

Další informace naleznete v Obchodních Podmínkách

Poraďte se s expertem