Čokoláda 90% AMEDEI
prémiová 50 g
Prémiová čokoláda Amedai Toscano Black patří k tomu nejluxusnějšímu, co lze ve světě čokolád lze vůbec najít. S něžnými tóny bílých květů i surovou silou hořké čokolády je i při vysokých 90% velmi krémová a lahodná. Je to ideální superpotravina k posílení energie a rozmazlení všech smyslů.
90% Toscano Black je oslazená nerafinovaným třtinovým cukrem v množství pouhých 4,7g na celou tabulku, což je ekvivalent množství přírodního cukru cca ve čtvrtce jablka. Stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní kakaové tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin. Amedei vytváří harmonii mezi přísadami, strukturami a vůněmi, čímž dává čokoládám jedinečný aromatický profil. Italské know-how, ve kterém se elegance, jednoduchost a vášeň pro čokoládu spojují v chutě připomínající kouzlo země, ve které je vytvořena: Toskánsko.
Skladem
- prémiová 90% čokoláda z Toskánska
- slazená nerafinovaným třtinovým cukrem
- přirozený zdroj energie, antioxidantů a minerálů
Prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku. Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání – ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného
HMOTNOST: 50g
VYROBENO: Itálie
Země původu kakaa: Venezuela
SLOŽENÍ: Kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo.
Obsah kakaa min. 90%. Může obsahovat stopy oříšků, mandlí a vlašských ořechů, pistácií a mléka.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota
2637 kJ / 636 kcal
Tuky 54 g
z toho nasycené mastné kyseliny 34 g
Sacharidy 28 g (větší část jako vláknina)
z toho cukry 9,4 g
Bílkoviny 9,6 g
Sůl 0 g
Amedei je také vítězem nejvyššího počtu zlatých ocenění na „Academy of Chocolate“ v Londýně, jedné z nejkvalifikovanějších mezinárodních institucí ve světě čokolády.
Kakaové boby jsou mimořádným zdrojem nejen antioxidantů, vlákniny a energie, ale i minerálů a stopových prvků, např.:
- Hořčík – hraje v těle mnoho rolí, včetně regulace nesčetných biochemických procesů, jako je syntéza bílkovin, funkce svalů a nervů a regulace krevního tlaku a glukózy v krvi.
- Měď – ta pomáhá při tvorbě červených krvinek, absorpci železa, výrobě energie a tvorbě pojivové tkáně.
- Mangan – který hraje roli v metabolismu tuků a sacharidů, absorpci vápníku a regulaci cukru v krvi.
- Železo – jenž je nezbytné pro růst, vývoj a tvorbu červených krvinek a je také nezbytné pro tvorbu některých hormonů a pojivové tkáně.
- Fosfor – ten podporuje tvorbu i obnovu kostí a zubů, podporuje funkci ledvin, svalové kontrakce a normální srdeční rytmus.
Pravé kakao je opravdovou superpotravinou. Jde o jednu z potravin s nejvyšším obsahem antioxidantů na Zemi – dokonce více, než najdeme v acai, goji nebo borůvkách. Kakao je jediným nejbohatším zdrojem theobrominu ze všech potravin na světě. Theobromin je přirozeně se vyskytující pseudostimulant ze stejné chemické skupiny jako kofein, ale je daleko stabilnější a nevytváří nervozitu ani závislost.
Zatím žádné recenze.