Proč čistit štětce?

Čistit štětce je nutné proto, aby dobře sloužily. Make-up se může ve štětinách spéct nebo zaschnout, což znamená, že se štětiny stanou méně ohebnými a schopnými ho pojmout. To povede ke snížení účinnosti štětce.

A to nezmiňujeme hygienu: pokud nebudete pravidelně čistit svůj štětec, následky se rychle objeví na povrchu vaší pokožky, čímž zmaří vaši veškerou tvrdou práci. Štětec, který nebyl řádně vyčištěn, obsahuje bakterie, které mohou způsobit kožní problémy a infekce.

Jak čistit štětce?

Umývejte štětce vlažnou vodou, nikdy horkou, a pH neutrálním neparfémovaným mýdlem, štětiny umývejte až k rukojeti (kovová část).

Prsty jemně vymačkejte štětiny od okraje rukojeti směrem ven, abyste odstranili make-up ze štětce, potom štětiny důkladně vymyjte.

Po vymytí jemně vytlačte vodu, zabalte štětiny do kuchyňské papírové utěrky a lehce stiskněte. Chcete-li prodloužit životnost vašich štětců, musíte také stále udržovat rukojeť (kovovou část u rukojeti) v suchu. Namočení rukojeti může způsobit uvolnění štětin z lepidla, což povede k jejich vypadávání. Aby nedošlo k prosakování vody do štětců během sušení, položte je na ručník, obtočte jeden konec kolem rukojeti a poté je pověste tak, aby štětiny směřovaly dolů.

Důležité: Nečistěte štětec čisticím prostředkem s obsahem alkoholu, s výjimkou situací, kdy jej potřebujete rychle usušit. Alkoholické rozpouštědlo může poškodit syntetické štětiny a způsobit jejich vypadávání. Nepoužívejte žádnou aviváž nebo kondicionér na vlasy, protože by to mohlo narušit schopnost štětin udržet make-up.

Pin It on Pinterest

Share This

můj rituál...
ODBĚR MAGAZÍNU A NOVINEK PRAVÁJÁ

Souhlasím s odběrem zpráv, a tím potvrzuji, že jsem informován o následujícím:

1. Vaše emailová adresa bude použita pro rozesílání obchodních zpráv vztahujících se výlučně k produktům a službám značky PRAVÁJÁ (Optimalvit s.r.o.) a nekomerčním zajímavostem z oblasti péče o zdraví a krásu, které publikujeme na blogu, FB a I značky PRAVÁJÁ.

2. Vaše osobní údaje budou spravovány pouze námi a našimi partnery (IT specialisti), kteří spravují naše počítačové systémy a emailové platformy jako je Mailchimp.com v minimálně nutném rozsahu.

3. Máte právo odběr novinek kdykoliv zrušit, a to běžným způsobem kliknutím na odkaz „zrušení odběru“ na konci každé zprávy, kterou vám zašleme.

4. Vaše osobní data budeme spravovat pouze do té doby, nežli souhlas zrušíte, nebo dokud neuplyne doba určená zákonem.

Další informace naleznete v Obchodních Podmínkách

Poraďte se s expertem